[time-nuts] hp5061a/b no I beam current

paul swed paulswedb at gmail.com
Mon Oct 19 13:47:41 UTC 2009


John,
    Thanks and thanks for your comments on your experiance.
Yes the readings look good. Oven is at the temp it should be according to
the notes.
I do see the ionizer dc offset was maxed at 15v or so. That seemed odd.
Does look like about 1 v diff on the ionizer. Whats the resistance supposed
to be roughly 1-2 ohms???
I noted that if I increased the multiplier voltage quite high I actually saw
a bit of I but it does not happen all the time and I do not want to keep
doing that.
Also another strange note the multiplier voltage was supposed to be at -2083
yet it was set to -1606.
Lastly the vac is 0 it had bee about 50+ but seemed to pump down.
But 0 seems way to good to be true.
Thanks again

On Sun, Oct 18, 2009 at 6:57 PM, John Miles <jmiles at pop.net> wrote:

> How's the voltage across the hot-wire ionizer, and the mass spec voltage?
>  I
> assume the other meter readings are within the tolerances given in the
> manual?
>
> Hopefully it's not an open ionizer filament.  I bought one tube on eBay
> awhile back that had good vacuum but no ionizer continuity.
>
> -- john, KE5FX
>
> > -----Original Message-----
> > From: time-nuts-bounces at febo.com [mailto:time-nuts-bounces at febo.com]On
> > Behalf Of paul swed
> > Sent: Sunday, October 18, 2009 9:25 AM
> > To: time-nuts at febo.com
> > Subject: [time-nuts] hp5061a/b no I beam current
> >
> >
> > Lets see if this works.
> > I am new to the time-nuts user group
> > Just obtained a HP 5061a CS standard. Pumps down very well to 0 (Hard to
> > believe) But it did.
> > CS oven comes up to temp. But in operation no I beam current.
> > Noticed that the tube states -2083V multiplier. But its
> > regulating to -1606V
> > can adjust to 2083.
> > Still no current. Also no 2nd harmonic but with No I that's what I
> expect.
> > Its an interesting unit from the naval observatory.
> > I have the traditional 5061 a service manual. Its halfway between
> > a A and a
> > B unit.
> > As example A15 power reg is using ICs and I found a website with that
> > schematic.
> > The CS control board A11 also is using ICs at least 3 switching
> > supplies us
> > SG3524s
> > I would like to see a schematic of this if anyone has it. Though I
> suspect
> > that the CS board is fine.
> > I want to check several of the voltages though.
> > Any help would be appreciated.
> > Thanks
> > _______________________________________________
> > time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> > To unsubscribe, go to
> > https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> > and follow the instructions there.
> >
>
>
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to
> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.
>


More information about the time-nuts mailing list