[time-nuts] Noisy Sulzer 2.5 - Suggestions?

Bob Camp kb8tq at n1k.org
Wed Aug 17 18:20:49 EDT 2016


Hi

Let it run for a month before you worry much about measuring what it is doing ….
Some (but not all) of those old crystals took a while to settle in. 

Bob


> On Aug 17, 2016, at 4:25 PM, Ed Palmer <ed_palmer at sasktel.net> wrote:
> 
> I picked up a Sulzer 2.5 (not 2.5A or 2.5B or 2.5C) oscillator and 5P power supply.  It's working, but the AlDev at low tau is poor. After a few days of operation the AlDev @ 1sec. is only 1e-10.  It's not the power supply.  I'm running under 'AC fail' conditions with a lab power supply standing in for the batteries.  This bypasses almost everything in the power supply.  Eventually, I plan to replace the batteries with lead-acid and replace the circuit board with an improved circuit.
> 
> So, I'll be opening up the oscillator to see what's what.  My first 'usual suspect' will be the Ta capacitors, but I'm wondering about all those carbon composition resistors.  Should I be looking at a wholesale replacement with metal film?  Maybe just in the oscillator and AVC areas?  Are there any other known trouble spots with these oscillators?
> 
> I haven't been able to find any info on the 2.5.  The manuals and schematics for the 5A and the 2.5B/C are some help, but the 2.5 is very different from the 2.5B/C.  Any info would be greatly appreciated.
> 
> Thanks,
> 
> Ed
> 
> _______________________________________________
> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
> To unsubscribe, go to https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
> and follow the instructions there.



More information about the time-nuts mailing list