[time-nuts] Lucent KS-24361 GPSDO arrived today several questions

paul swed paulswedb at gmail.com
Sat Nov 8 11:03:12 EST 2014


I will check when I get things going but the error message you see may be a
parity error. I know some GPS things wanted even parity.
I'll take a run at it tonight I hope.
Regards
Paul
WB8TSL

On Sat, Nov 8, 2014 at 10:56 AM, paul swed <paulswedb at gmail.com> wrote:

> Even though Bob says it I also screwed up the 15 pin mini.
> To be very clear
>
> Viewed from the chassis front.
> Male plugs pin 1 left side
> Female plugs pin 1 right side
>
> But that said the systems running fine now by simply doing the pin 2 and 3
> approach.
> Next things. Battery backup to the GPS unit then RS422 and communications.
> My unit took a solid 2.5 hours to lock etc. But I was not on the good
> antenna. Instead an inside unit on the bench. Far from optimum. I just did
> not want to screw with the antenna connector and the L + 220 ohm R to fake
> out the GPS unit.
> Thanks for the help every one.
>
> Regards
> Paul
> WB8TSL
>
>
>
>
> On Fri, Nov 7, 2014 at 9:14 PM, Bob Camp <kb8tq at n1k.org> wrote:
>
>> Hi
>>
>> The reason it was listed as #1 on the list is that I made the backwards
>> numbering mistake when I was trying to work out the resistances on the
>> interface connector. I’ve been doing this for > 40 years and I still mess
>> it up on a regular basis. We also seem to get it wrong from time to time
>> when we lay out connector connections on pc boards, but that’s another
>> story altogether …..
>>
>> Bob
>>
>> > On Nov 7, 2014, at 9:09 PM, Alan Hochhalter <alanh137 at gmail.com> wrote:
>> >
>> > I got in a hurry and made mistake #1 listed by Bob a few replies back.
>> I
>> > hooked one up to the RS422/1PPI port transmit pins (same as on J8) and
>> was
>> > receiving data fine in the PC so I just hooked up the other pair of
>> > terminals to the receive pins for J8 and couldn't get any response to
>> > commands.
>> >
>> > I finally found that I had initially connected the Lucent box ouput
>> pins to
>> > the wrong terminals on the converter.  The Time code data on J6 was
>> still
>> > getting into the PC even though it was connected wrong.  So I just wired
>> > the Lucent box input pins to the other pins on the converter that are
>> > really inputs and couldn't get J8 sto work either.
>> >
>> > What I ended up with to make it work is: J8-9 to RX-, J8-5 to RX+, J8-8
>> to
>> > TX- and T8-4 to TX+.
>> >
>> > Alan
>> > _______________________________________________
>> > time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> > To unsubscribe, go to
>> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
>> > and follow the instructions there.
>>
>> _______________________________________________
>> time-nuts mailing list -- time-nuts at febo.com
>> To unsubscribe, go to
>> https://www.febo.com/cgi-bin/mailman/listinfo/time-nuts
>> and follow the instructions there.
>>
>
>


More information about the time-nuts mailing list